Nu există maşina perfectă din toate punctele de vedere. Trebuie să ştii exact ce pui pe primul loc dintre: “consum, design, siguranţă, fiabilitate, preţ”.
Majoritaea potenţialilor cumpărători pun pe primul loc siguranţa.
Elementele de siguranţă pot fi active sau pasive. Cele active îl ajută pe şofer să evite un accident: ABS (Anti Blocking System), EPS (Electronic Stability Program), pilot automat, detectori presiune pneuri sau suspensie.
Cele pasive îi ajută pe pasageri în cazul unui accident: airbaguri, centuri de siguranţă, celule de siguranţă sau tetiere. În afară de aceste elemente clasice, mai sunt şi altele, tehnologiile pentru siguranţă de ultimă generaţie.
De obicei dotările standard de siguranţă sunt incluse în preţul maşinii. Tehnologia de ultimă oră, în materie de siguranţă poate ridica preţul maşinii cu până la 3.000 de euro. Există gadgeturi foarte costisitoare: farurile adaptabile, care îşi modifică direcţia în funcţie de cum mişcăm volanul, sistemul de avertizare, care ne anunţă când am depăşit axul drumului, sau sistemul de vedere cu infraroşu pe timp de noapte.
Aşadar o maşină perfectă ar arăta astfel: ar fi ieftină, ar avea o garanţie mare, reviziile sau piesele de schimb ar fi şi ele ieftine şi rare, consumul mic, putere mare, caroserie care işi modifică forma în funcţie de locul destinaţiei, culoarea care din nou se schimbă asortându-se cu îmbrăcămintea şoferului, ar putea fi vândută la preţ dublu după 3 ani, ar avea statutul de cea mai sigură maşină din lume…
Ghannoum Luiza Alina,
Grupa 2, Jurnalism
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu