luni, ianuarie 14

Viaţa în căminele studenţeşti

                              
        Acum câteva zile am păşit pentru prima dată într-un cămin studenţesc. Recunosc, am fost puţin dezamăgită dar nu şocată de cum trăiesc aceşti studenţi. În funcţie de medie sau pur şi simplu de noroc aceştia primesc locuri în condiţii favorabile sau mai puţin.
        În căminul C13 din Timişoara, cel pe care l-am vizitat eu, condiţiile de viaţă erau relativ mediocre iar când spun „mediocre” mă refer la duşurile comune, uscătoarele de rufe înghesuite pe colidoarele înguste iar sala de mese inexistentă. Şi totul la un nivel „relativ mediocru” exceptând umezeala, lipsa căldurii sau a internetului, cel din urmă fiind vital în ultimii ani mai ales pentru studenţi. Pe lângă faptul că învăţatul este cel puţin dificil în măsura în care în camere sunt înghesuiţi câte patru, cinci studenţi iar condiţiile sunt aşa cum am precizat mai sus, aceştia plătesc o sumă de bani „simpatică” (să-i spunem aşa) având în vedere lipsa multor aspecte.
         Întrând puţin mai adânc în problemă, am aflat că acest cămin are condiţii de trai chiar bune în comparatie cu altele. De exemplu, în judeţul Vaslui, comuna Bursuci, studenţii trăiesc ca la închisoare. Fără mobilă, duşuri suficiente, internet, cablu sau alte aspecte necesare oricărui om aceştia au fost nevoiţi să improvizeze, ţinându-şi hainele în cutii sub pat sau ascunse după perdele. Ba mai mult, trebuie să aştepte ore în şir pentru a face un duş întrucât nu există decât trei cabine de duş la peste 200 de studenţi, acest ultim aspect fiind incredibil.
„Uitaţi-vă, ţinem hainele în cutii. De ce? Deoarece dulapurile sunt pline şi nu avem unde, în dulapul cel mare am pus hainele groase şi produsele alimentare, că doar n-o să le păstrăm sub pat", a menţionat o studentă.
Click pentru video aici 
       Cu toate acestea sunt persoane care iubesc viaţa în cămine, probabil acei studenţi puţin mai neinteresaţi de tot ce ţine de facultate, adică restanţierii care sunt ocupaţi mai de grabă cu ieşirile seară de seară şi beţiile decât cu învăţatul. Nu putem să îi condamnăm, la urma urmei cu toţii iubim anii de facultate şi cu toţii ne vom aminti cu drag de această perioadă.
Rusu Georgiana- Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu