luni, mai 30
vineri, martie 11
luni, ianuarie 17
Iepuri şi păsări de rasă la expoziţia din Piaţa Iosefin
Invazie de specii pe cocalari.com
Pentru că pitzipoanca.org s-a desfinţat de atâta prostie, apare în ajutor site-ul cocalari.com, unde noi talente finisate de ultraviolente şi mărci copiate gen Armani şi Dolce Gabbana, deranjează vizual. Aici sunt prezentate fetiţe dotate şi baieţaşi şmecheri în splendoarea „ frumeseţei lor naturală”
Modele 60-80-150 pozează lasciv la o teracotă din văgăuna de la ţară, iar cele mai inventive câştigă titlul de Miss Teracotă plus nişte comentarii de le piere cheful de poze.
Piţipoanca puţin mai fashion se afişează prin cluburi cu o imagine de prinţesă expirată şi deocheat îmbrăcată, în căutare de atenţie şi nu în ultimul rând de cocalari. Aceştia din urmă sunt cei care îşi pozează pectorali pompaţi cu proteine şi defilează cu imaginea de zei. Lumea trebuie sa ştie ce bazat esti,nu? Chiar dacă are extensii, sunt foarte în trend. Deşi părul îi este ars şi despicat şi neapărat întins cu placa, merge. Aaa, am uitat să vă mai spun că machiajul constă într-o paletă de culori pe pleoape, iar buzele marite cu botox sau alte substanţe sunt date cu gloss sau ruj, în cantitaţi mari, şi bineînţeles de culoare roz sau portocaliu aprins Pare-se că a devenit o modă să fi kitsch...scuza-ţi, la modă. Reţeta acestor specii, este una simplă: narcisismul şi afisarea acestui fapt.. Pitzipoanca dar şi cocalarii se fac remarcaţi şi prin mers. În momentul în care merge pe stradă, îi ies fitzele prin toate orificiile corpului şi emana un aer de superioritate faţă de toată lumea (pentru ca în sinea lor se cred superiori tuturor).
Vestimentaţia reprezintă cartea de vizită, prin urmare afişarea marci hainelor dar şi accesoriilor este indispensabilă. Ori suntem golani,ori numai suntem? Cocalarii şi piţipoancele rup solarele zilnic.Cred că este o concurenţă între aceştia...care e mai portocaliu e mai şmecher. În materie de muzică, rafinamentul şi clasa se regăsesc în postul Taraf Tv, unde Regele Salam transmite prin versurile logoreice, emoţii nebănuite în sufletele speciilor.
Prin urmare, cred că acum vă este imposibil să nu o recunoaşte-ţi în societate, în comparaţie cu noi oamenii. În concluzie, credeţi că această specie merită să trăiască?
De la solar…la spital
Persoanele care aleg să se bronzeze la solar trebuie sa țină cont și de riscurile la care se expun. Medicii dermatologi atrag atenția celor care frecventează solarul, că efectele pe termen lung nu sunt pozitive. În fiecare vară, din cauza excesului de solar, zeci de fete ajung la spital cu arsuri și alte probleme dermatologice, unele dintre ele având nevoie de internare.
În perioadele mai puțin călduroase, cât și vara, multe fete doresc să-și nuanțeze pielea în „sclipitorul auriu hollywoodian”. Solarul este cel mai controversat mod de a te bronza rapid și pe-deasupra nici nu este costisitor. De aceea suntem tentate să apelăm la saloanele de bronzat. Unii specialiști ne avertizează, iar alții ne încurajează în privința solarului, considerându-l mai sigur decât expunerea necontrolată la radiațiile solare. Cu toate acestea, efectele pozitive sunt mai puține decât cele negative. Expunerea controlată la UV se presupune a fi mai sigură decât bronzul tradițional și stimulează sistemul imunitar concomitent cu fixarea calciului în organism, induce o stare psihică pozitivă, este un stimulator pentru rezistența la efort fizic, previne osteoporoza.
Pe termen lung, efectele secundare ale expunerii la radiațiile UVA în exces, includ: leziunui oculare, cataracte, modificări în sistemul imunitar, îmbătrânirea prematură a pielii și cancer. Bronzul artificial poate crește cu 75% riscul apariției cancerului de piele, acesta fiind inclus în aceeași grupă de risc cu tutunul, arsenicul și azbestul. Dacă, încă nu te-ai convins la ce riscuri te expui mergând la solar, Mioara Molnar – farmacistă, recomandă folosirea cremelor de protecție solară. Sunt mai multe tipuri de creme cu grade diferite de protecție, cuprinse între 10-50 de grade. Înainte de a aplica pe piele o astfel de cremă este indicat să se consulte un medic dermatolog. Cu toate acestea, nu înseamnă că pielea este protejată complet de toate efectele ultravioletelor: expunerea la solar poate duce la transformarea alunițelor din leziuni benigne în melanom malign.
O tânără de 27 de ani a apelat la un salon de bronzat pentru nunațarea culorii tenului: „Din cauza igienei precare de la acel salon m-am, ales cu o alergie care mi-a dat dureri de cap câteva zile. Mi-au apărut pete pe spate și pe abdomen, care mi-au provocat mâncărimi. M-am prezentat de urgență la spital, iar medicul mi-a spus că este vorba de o bacterie.”
Medicii dermatologi ne recomandă să evităm pe cât posibil expunerea la radiațiile UV și UVA întrucât riscurile sunt mari, având atâtea efecte imediate (arsuri), cât și îndelungate (cancer de piele). Cancerul de piele este cel mai frecvent. Acel bronz care ne place este, de fapt, o reacție de apărare a pielii. Riscul de a face cancer de piele, crește cu fiecare ședință de expunere la solar.
Novaceanu Carmina Roxana, gr. 3
Cinematografia romana
In orice domeniu important, romanul nostru apreciaza mult mai mult ceea ce provine din alta tara in defavoarea produselor mioritice. Asa stau lucrurile si cu cinematografia romaneasca.
Desi se poate lauda cu o importanta istorie a filmului si cu actori foarte buni, se pare ca cinematografia romaneasca straluceste la Cannes, dar intampina dificultati pe plan international.
Aceste dificultati sunt si din punct de vedere financiar- se pare ca aceasta problema nu ocoleste nici un domeniu- dar si din cauza preferintelor romanilor pentru filmele americane.
“Exista un decalaj bizar intre modul in care este perceputa cinematografia romana in strainatate si situatia ei in tara noastra”, a declarat Tudor Giurgiu la Cannes.
Dar sa vedem cum a fost situatia filmului romanesc din trecut pana acum.
In 1960, doua productii romanesti ajung la Cannes: Telegramele, regia Gheorghe Naghi si Aurel Miheles si De dragul printesei, regia Ion Popescu Gopo.
Prima parte a acestei perioade, intre 1961 si 1966 a confirmat valoarea cinematografiei romanesti si a adus multiple recunoasteri pentru regizorii autohtoni.
In 1961 a intrat in competitie Mihai Iacob cu Darclee, iar in 1962, Ion Popescu Gopo cu S-a furat o bomba, iar Ion Bostan participa cu Voronet la sectiunea de scrutmetraj.
In 1963 un singu film a fost prezent la Cannes, Codin, regizat de Henri Colpi.
In 1964, Sergiu Nicolaescu avea sa fie prezent la Cannes pentru prima oara cu scurtmetrajul Memoria trandafirului.
Anul urmator 1965 avea sa aduca un nou premiu important pentru filmul Padurea spanzuratilor, in regia lui Liviu Ciulei.
Ultima prezenta a tarii noastre in competitia oficiala de lungmetraj, pana la Revolutia din decembrie 1989, a avut loc in 1971 prin Animale bolnave, regia Nicolae Breban. De atunci si pana in 1980, Romania avea s amai bifeze o singura participare in 1979, cu Salonul nr.6 al lui Lucian Pintilie.
A urmat vremea filmelor “cultural-educative”, care invatau cum sa parcurga cincinalul in patru ani si jumatate, iar marea parte a produselor aparute atunci erau pentru propaganda. Cine indraznea sa iese din sistem, trebuia sa-si ia gandul de la acest festival de asemenea anvergura.
Dupa 1990 a urmat o perioada de framantari, de cautari din partea regizorilor, scenaristilor si producatorilor romani, concretizata in numai trei prezente la Cannes, toate in competitia oficiala.
Primul avea sa fie Lucian Pintilie cu O vara de neuitat, in 1994. Un an mai tarziu a urmat Mircea Daneliuc cu Senatorul Melcilor, iar in 1996, ultima prezenta din secolul XX la Cannes era bifata de Prea tarziu, regia Lucian Pintilie.
Secolul XXI avea sa inceapa cum nu se putea mai bine pentru romani, cu numeroase premii.
Primul success rasunator a fost in 2004, cand Catalin Mitulescu a castigat Palme d`Or pentru productia scurtmetraj Trafic.
In 2005, Moartea domnului Lazarescu, regizat de Cristi Puiu, a castigat premiul sectiunii Un Certain Regard, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, regia Catalin Mitulescu a fost selectionat in cadrul aceleasi sectiuni, iar interpreta principala, Dorotheea Petre, a castiat premiul pentru cea mai buna actrita.
In 2006 Corneliu Porumboiu a primit premiu Camera d`Or pentru A fost sau n-a fost.
In 2007 a venit marele success pentru Cristian Nemescu, carea primit Palme d`Or pentru filmul 4 Luni, 3 saptamani si 2 zile, iar filmul regretatului Cristian Nemescu, California Dreamin se impunea in sectiunea Un Certain Regard.
In 2008, Romania a participat cu scurtmetrajul Megatron, regizat de Marian Crisan, cu Boogie, regia Radu Muntean si cu scurtmetrajul Interior. Premiul Palme D`OR a fost primit de scurtmetrajul Megatron.
In 2009, laurii la Cannes i-a cules din nou Corneliu Puremboiu cu filmul Politist, adejectiv, ce a castigat premiul Un Certain Regard, iar Cristian Mungiu si s-a prezentat proiectul, Amintiri din Epoca de Aur.
Anul acesta vor fi prezenti la Cannes trei regizori romani: Cristi Puiu cu Aurora, Radu Muntean cu Marti, dupa Craciun si Andrei Ujica cu Autobiografia lui Nicolae Ceausescu.
Potrivit lui Giurgiu, cea mai mare problema a cinematografiei romane ramane finantarea.
Pe de alta parte, Trevor Groth, director de programe al Festivalului de film Sundance, considera ca regizorii si actorii romani ar putea deveni celebri peste Ocean.
Buzatu Adelina
O noua moneda nationala!
E departe de a fi poveste. E de fapt istorie. O istorie care din pacate, in Romania se repeta mereu si mereu. Cu toate s-a discutat si in 2008 problema, s-a intamplat…din nou…nu de ieri, nu de azi, nu de maine… de muuuult. Si nu se mai termina. Ne obliga. Acceptam. Daca nu am accepta, am ramane cu mana goala, si cu o respiratie urat mirositoare. Cum se gandesc ele, vanzatoarele, la toate: la sanatatea noastra (nu are zahar), la o respiratie proaspata si mentolata, la putinele calorii pe care le contin. In bunatatea lor, doritoare de a ne face o “bucurie”, nici nu ne mai intreaba daca “e vreo problema”, ci doar ne ofera cu un zambet “second-hand” o gumita de mestecat, frumos ambalata in hartia albastra (sau mai nou decupata din “tabla” cu pastile) in bolul pentru maruntis, de langa casa de marcat, scuzandu-se vadit afectate ca nu au sa ne dea rest.
M-am saturat de guma de mestecat! Vreau sa mestec monede! Vreau maruntis. Vreau sa-mi cumpar cafea cu ei, sau o doza de Pepsi, sau sa-i dau la saraci, sau sa-i pun la pusculita, sau sa “ dau cu banu’ ” cand nu stiu ce sa decid.
Sa pornim o campanie! Sa oferim guma de mestecat cersetorilor, sa ne umplem buzunarele de ORBIT, (sunt mai usoare decat bucatelele metalice), sa introducem pastilele in automatele de cafea, sa ne cumparam presa cu lame de guma, sa ne xeroxam cursurile… dar mai ales, cand mergem la cumparaturi, sa le dam inapoi!!
“You can keep the change!”
Beatrice Mihoc
Jurnalism anul III, gr 3
Găsirea informatiilor de care aveti nevoie este mai rapidă si mai simplă în Word 2010. Cu experienta de găsire nouă si îmbunătătită, este posibil acum să vizualizati un rezumat al rezultatelor de căutare într-un singur panou si să faceti clic pentru a accesa orice rezultat individual. Panoul de navigare îmbunătătit vă oferă o schită vizuală a documentului, oferindu-vă posibilitatea să răsfoiti, să sortati si să găsiti rapid ceea ce aveti nevoie.
Word 2010 redefineste modul în care mai multe persoane pot lucra împreună la un document. Prin crearea în colaborare, aveti posibilitatea să editati documente si să împărtăsiti idei cu alte persoane în acelasi timp. De asemenea, este posibil să vedeti disponibilitatea altor persoane care creează un document în colaborare cu dvs. si să initiasi cu usurintă o conversatie fără a iesi din Word.
Publicati online documentele, apoi le accesati, le vizualizati si le editati de pe aproape orice computer sau de pe telefonul Windows. Cu Word 2010, aveti posibilitatea să beneficiati de o experientă de calitate cu documentele, în mai multe locatii si pe mai multe dispozitive.
· Microsoft Word Web App. Editati documentele într-un browser Web, când nu sunteti la birou, acasă sau la scoală, fără a pune în pericol calitatea experientei de vizualizare.
· Microsoft Word Mobile. Fiti la curent cu evenimentele si luati măsuri imediate, utilizând o versiune mobilă de Word îmbunătătită pentru dispozitive Windows Phone 7.
Cu Word 2010, aveti posibilitatea să aplicati în textul documentului efecte de formatare, cum ar fi umbra, relieful, strălucirea si reflexia, la fel de simplu ca atunci când aplicati formatarea aldină sau de subliniere. Aveti posibilitatea să verificati ortografic textul care utilizează efecte vizuale si să adăugati efecte de text la stilurile de paragraf. Multe dintre aceleasi efecte utilizate pentru imagini sunt disponibile acum atât pentru text, cât si pentru forme, permitându-vă să coordonati perfect întregul continut.
Scrierea pe web e un mediu colorat al informatiei.
http://www.google.ro este in acest moment cel mai solicitat mijloc de cautare. Aici poti sa gasesti informatii despre absolut orice.
ALEXANDRINA DRAGULESCU
Găsirea informatiilor de care aveti nevoie este mai rapidă si mai simplă în Word 2010. Cu experienta de găsire nouă si îmbunătătită, este posibil acum să vizualizati un rezumat al rezultatelor de căutare într-un singur panou si să faceti clic pentru a accesa orice rezultat individual. Panoul de navigare îmbunătătit vă oferă o schită vizuală a documentului, oferindu-vă posibilitatea să răsfoiti, să sortati si să găsiti rapid ceea ce aveti nevoie.
Word 2010 redefineste modul în care mai multe persoane pot lucra împreună la un document. Prin crearea în colaborare, aveti posibilitatea să editati documente si să împărtăsiti idei cu alte persoane în acelasi timp. De asemenea, este posibil să vedeti disponibilitatea altor persoane care creează un document în colaborare cu dvs. si să initiasi cu usurintă o conversatie fără a iesi din Word.
Publicati online documentele, apoi le accesati, le vizualizati si le editati de pe aproape orice computer sau de pe telefonul Windows. Cu Word 2010, aveti posibilitatea să beneficiati de o experientă de calitate cu documentele, în mai multe locatii si pe mai multe dispozitive.
· Microsoft Word Web App. Editati documentele într-un browser Web, când nu sunteti la birou, acasă sau la scoală, fără a pune în pericol calitatea experientei de vizualizare.
· Microsoft Word Mobile. Fiti la curent cu evenimentele si luati măsuri imediate, utilizând o versiune mobilă de Word îmbunătătită pentru dispozitive Windows Phone 7.
Cu Word 2010, aveti posibilitatea să aplicati în textul documentului efecte de formatare, cum ar fi umbra, relieful, strălucirea si reflexia, la fel de simplu ca atunci când aplicati formatarea aldină sau de subliniere. Aveti posibilitatea să verificati ortografic textul care utilizează efecte vizuale si să adăugati efecte de text la stilurile de paragraf. Multe dintre aceleasi efecte utilizate pentru imagini sunt disponibile acum atât pentru text, cât si pentru forme, permitându-vă să coordonati perfect întregul continut.
Scrierea pe web e un mediu colorat al informatiei.
http://www.google.ro este in acest moment cel mai solicitat mijloc de cautare. Aici poti sa gasesti informatii despre absolut orice.
ALEXANDRINA DRAGULESCU
Vecini cu groapa de gunoi
- Marian B. ne declara ca si el a depozitat materiale de constructii platind la primarie: “Langa acest camp se afla un raulet unde puteai sa pescuiesti, acum nu mai poti sa treci nici cu bicicleta pentru ca te impiedici de gunoaie, iar mirosul e de nesuportat."
- Un angajat al firmei B.T.A.S care isi are sediul chiar langa aceasta groapa de gunoi ne-a declarat: " Avem teren de fotbal si parc de copii langa gunoaie. Am facut reclamatii la primarie, dar acestia nu au raspuns niciodata."
Am sunat la primarie pentru a obtine o declaratie si o doamna imi face legatura la sesizari. Imi raspunde un angajat care nu cunoaste situatia si nu stie ce sa zica, si mi se face din nou legatura cu departamentul de sesizari .
- In sfarsit imi raspunde o doamna foarte nervoasa, care nu vroia sa se prezinte si care spune: “Poti sa depozitezi orice pe domeniu public. Faci o sesizare, imi dai numele tau si apoi iti dau si eu numele meu, ca sa fim pe picior de egalitate.”
- Am intrebat daca s-au facut reclamatii din partea locuitorilor de pe strada Orient : "Probabil s-au facut, dar nu pot sa le tin minte pe toate din cap."
Diana Teodora Niculae.
Impactul Social Media asupra Jurnalismului
În prezent suntem martorii schimbării tuturor media clasice în social media, devenind o componentă socială într-un fel sau altul. Dar cum afectează această schimbare rolul jurnalistului clasic?
Este cert că platformele sociale oferă oamenilor ocazia de a deveni jurnalişti cetăţeni prin posibilitatea de a publica şi a împărtăşii informaţii la o scară largă. Facebook-ul, de exemplu, a devenit o unealtă de promovare nelipsită dintr-o campanie, fie ea publicitară, socială sau politică. Platforma socială a avut un mare impact în Campania electorală a lui Barack Obama .
Cât despre Twitter, impactul său este vizibil in fiecare sector social. Viralitatea sa poate fi exprimată de exemplul campaniei “Conştientizarea malariei” pentru care SUA a ales celebrităţile ( Asthon Kutcher, Sarah Rose, etc. ) influente din această platformă în schimbul jurnaliştior.
Fenomenul de ridicare a conştientizării problemelor globale prin vocea vedetelor este în creştere, dar nu ar trebui ca jurnaliştii să fie influenţi în felul lor? Să valoreze informaţional un tweet sau un post pe Facebook mai mult decât un reportaj?
Privind per ansamblu observăm transformarea audienţei într-una ce se încrede mai mult în cultul personalităţiilor decât în clasicul jurnalist. Faptele indică clar o schimbare a lumii de influenţă în media.
Oana Alexandra Candea, Jurnalism, Gr. 1
Cum să scriem pentru web
· simplu
· la obiect
· scanabil
Unul dintre teoreticienii acestei probleme şi anume, Jakob Nielsen, propune şase sfaturi pentru conceperea unui articol online:
1. folosiţi regula piramidei răsturnate
2. cuvintele sau propoziţiile cheie să fie aldine
3. titluri semnificative
4. o singură idee pe paragraf
5. marcatori pentru prezentarea faptelor
6. spuneţi totul în de două ori mai puţine cuvinte
Aceste sfaturi completează deficitul spaţiului web unde cititul este cu 25% mai încet, lectura este lipsită de confort, fapt datorat şi rezoluţiei proaste a monitorului în comparaţie cu cea a foii de hârtie.
Informaţiile proaste şi neverificate întăresc necesitatea unui stil curat, lipsit de adjective şi detalii nejustificate. Criteriile sunt necesare pentru un cititor care nu lecturează, ci scanează textul, un cititor care caută informaţii precise, un cititor pentru care timpul înseamnă bani.
David Ţuţ, gr. 4
Dieta - un regim de viaţă sănătos
Diete stricte, medicamente pentru slăbit, înfometare, toate acestea provoacă reacţii adverse organismului nostru. De ce sa nu lăsăm toate miturile despre slăbit deoparte, şi să urmăm un regim alimentar sănătos, fără să ne privăm de la “bunurile gurii” , ci doar să reducem cantitatea. Mens sana in corpora sano!
Slăbitul este un obiectiv greu de atins, necesită multă ambiţie, răbdare dar şi echilibrul dintre o dietă corespunzătoare şi practicarea sportului. Altfel, corpul nostru va ajunge un sac de oase, grăsime sau o piele care atârnă. Discutăm exclusiv de un regim de slăbire care însoţeşte un program de antrenament. Fără sport, totul este inutil.
Acestea sunt câteva din regulile de aur pentru a slăbi: se vor elimina gluciedele şi alcoolul, eliminarea produselor de patiserie, eliminarea prăjelilor, mezelurilor, trebuie să avem un consum ridicat de apă ( cca. 2l apa/zi), mesele zilnice trebuie să fie mici, aproximativ 4-6 mese pe zi.
Ce ţine de practicarea unui sport, avem la dispoziţie o diversitate, de la jogging la sălile de fitness. Este bine de ştiut că o prietenă adevărată în obţinerea greutăţii dorite este şi L-carnitina, care accelerează transportul grăsimilor în celule, ceea ce conduce o scădere în greutate mai eficientă şi o crestere a rezisteței la efort.
Aşadar, nu ne putem dori decât un echilibru, o minte sănatoasă, într-un corp sănătos.
Citește și http://www.getfit.ro/slabire/regim-slabire/lista-cu-alimente-pentru-slabire.html pentru mai multe detalii despre nutriţie.
Patricia Şamşudean